બ્લુબેરી અને મેપલ-સિરપનો શીરો


૧ * એક કપ રવો (ક્રીમ ઓફ વ્હીટ)
૨* ૩/૪કપ બ્લુ બેરીઝ
૩* એક ચમચો ધી અથવા સ્વીટ બટર
૪* ત્રણ કપ ઉકળતુ ગરમ પાણી
૫* મેપલ સિરપ અથવા મધ(સ્વાદ અનુસાર)

બનાવવાની રીત:

૧- ધીમી આંચે રવાને પાંચ મીનીટ માટે ઘીમાં શેકો.

૨- ત્રણ કપ ઉકળતુ પાણી અંદર નાખી હલાવો.

૩ – ૩/૪ કપ બ્લુ બેરીઝ અંદર નાખી હલાવો .

૪- ગરમ ગરમ ખાતી વખતે સ્વાદ અનુસાર મેપલ શીરપ મેળવો.

ચાર જણને બ્રેકફાસ્ટ માટે પૂરતો થઈ રહેશે.


કોકિલા રાવળ

2 thoughts on “બ્લુબેરી અને મેપલ-સિરપનો શીરો

  1. Shiro is made on the stove, muffins need baking soda and need an oven. Also, shiro is made from cream of wheat (ravo), which is faster cooking than the wheat flour used in muffins.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s